Baleset-bűnügy

Gulyáságyú: a bicskei gyerekotthon újabb pedofilügyében nyomozhat a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2024. június 6. 15:16

 A megalapozott gyanú alapján ezúttal egy tizenegy éves kislányt bántalmaztak a Gulyáságyú szerint.

Annak ellenére, hogy a kormány azt ígérte, szigorú intézkedéseket vezet be a gyermekotthonok világában, egy hónapja, újabb pedofil bűncselekmény gyanúja merült fel abban a bicskei intézményben, amely a kegyelmi botrányt kiváltó gyermekmegrontási esetek helyszíne volt, számolt be a Gulyáságyú Média.

A lap által megszerzett, ügyszámot is tartalmazó dokumentumok szerint a megalapozott gyanú alapján ezúttal egy tizenegy éves kislányt bántalmaztak. Mint írják: az áldozat gyermekvédelmi gyámja élt bejelentéssel a Bicskei Rendőrkapitányságon, mivel állítása szerint a gyermekotthon portása a bicskei intézményben 2024. május 7-én, az esti órákban megfogta a kiskorú lány fenekét és mellét.

A büntetőügy tényét a lap több, egymástól független forrása is megerősítette. A rendőrség eljárást folytat az elkövető hozzátartozója, vagy nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése, illetve egyéb módon hatalma vagy befolyása alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével vagy végeztetésével elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, állítja a Gulyáságyú.

A lap kiemeli, hogy bár eset egy hónapja történt, arról nem tájékoztatta a közvéleményt egyik szerv sem. Szerették volna megszólaltatni az ügy illetékeseit, de sem Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, sem a Belügyminisztérium, sem a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nem válaszolt. Csütörtökön délelőtt 11 óra körül a rendőrségtől telefonon azt a tájékoztatást kapták, hogy „ha minden igaz” csütörtökön még reagálni fognak.

Kedden az RTL Híradó mutatta be az Átlátszó cikke alapján, hogy közpénzből megrendezett gyerektáborban tarthatott foglalkozást a bicskei pedofilügy másodrendű vádlottja. A férfi 2019-ben felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert négy rábízott gyereket molesztált az intézményben. A napközis tábort egy olyan alapból fizették, ami a Miniszterelnökség alá tartozik. A tárca az RTL Híradó megkeresésére azt írta: kizárólag a szervezők felelőssége, hogy kit hívnak meg:


V. János a  bicskei gyermekotthon igazgatójaként 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorú fiút zaklatott. A zaklatásokat 2016 októberében az RTL Házon kívül című műsora tárta fel  A volt igazgatót 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték. Az ügy azután került ismét elő, hogy a helyettese kegyelmet kapott, amibe belebukott Novák Katalin köztársasági elnök és a kegyelmet igazságügyminiszterként ellenjegyző Varga Judit:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#bicske#pedofil#nyomozás

Címlapról ajánljuk