Baleset-bűnügy

Hatósági vizsgálat a hatszázmilliós kazári bölcsőde ügyében

rtl.hurtl.hu

2024. május 21. 11:00

677 millió forintból épült a 12 fős bölcsőde. 

Január elején számoltunk be arról, hogy 677 millió forintból épült fel egy 300 négyzetméteres, 12 fős bölcsőde egy 1600 fős nógrádi faluban, Kazáron, azaz 2 millió 250 ezer forintos négyzetméteráron. A település polgármestere korábban az építőanyagok drágulásával indokolta, miért kértek a tervezettnél is több pénzt a bölcsődére:


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a kazári bölcsőde ügyében vizsgálatot indított az Integritás Hatóság. Az uniós támogatások felhasználását ellenőrző hatóság Hadházy közlése szerint „az elmúlt időszakban néhány egészen korrekt vizsgálatot is lefolytatott”, hozzátéve, hogy „remélhetőleg itt sem lesz másképp, bár a dolga sem lesz nehéz”.

Április közepén a szervezet elnöke úgy fogalmazott, hogy az Integritás Hatóság „fogatlan oroszlán”, mert hiányosan van felvértezve a hatékony működéshez és a magas szintű korrupció felderítéséhez szükséges hatáskörökkel. Március közepén a civil tagok egy rész pedig azt állította, hogy fontos korrupciós kockázatokkal nem néz szembe az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport:


 

#Baleset-bűnügy#kazár#bölcsőde#integritás hatóság#korrupció

Címlapról ajánljuk