Baleset-bűnügy

Ukránokat késelt halálra egy orosz férfi Németországban

rtl.hurtl.hu

2024. április 28. 20:30

Megöltek két ukrán állampolgárt egy felső-bajorországi bevásárlóközpontnál szombaton, a gyilkosságok gyanúsítottja egy 57 éves orosz férfi.

Halálra késeltek két ukrán férfit Németország déli részén – közölte a helyi rendőrség vasárnap. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a hatóságok egy orosz férfit tartóztattak le, ő a kettős emberölés gyanúsítottja.

A két ukrán férfi 23 és 26 éves volt, mindketten a dél-németországi Garmisch-Partenkirchenben éltek, őket a felső-bajorországi Murnauban egy bevásárlóközpont területén ölték meg szombat este. Nem sokkal a gyilkosságok után a rendőrség őrizetbe vett egy 57 éves orosz férfit emberölés gyanújával. Az áldozatok és a gyanúsított nevét a német adatvédelmi szabályoknak megfelelően nem közölték, 

a gyilkosságok indítéka egyelőre nem ismert. Azt sem tudni, hogy a három férfi ismerte-e egymást.

A hírügynökség emlékeztet: több mint egymillió ukrán menedékkérő érkezett Németországba a 2022-es orosz invázió óta. Az országban ugyanakkor számottevő orosz bevándorló-közösség is él, valamint 2,5 millió német állampolgárnak vannak orosz felmenői, akik többnyire a Szovjetunió összeomlása után, az 1990-es évek elején költöztek Németországba.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#ukránok#orosz#kettős gyilkosság#németország#halálra késelte

Címlapról ajánljuk