Baleset-bűnügy

Szexuálisan bántalmazta a náluk nyaraló gyereket egy Veszprém megyei férfi

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 12:08

A kislány üzenetet írt az édesanyjának, hogy azonnal jöjjenek érte.

Szexuális erőszak bűntettének súlyosabban minősülő esete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2023 nyarán szexuálisan bántalmazott egy náluk vendégeskedő kilencéves kislányt az egyik Veszprém megyei faluban, közölte az ügyészség honlapja.

Az elkövető élettársa jó kapcsolatot ápolt a nagynénjével, és megbeszélték, hogy a nő kisfia és lánya két hétig náluk nyaralnak. A gyerekek július végén érkeztek a családhoz, ám a vádlott már az érkezésük napján, rögtön azt követően, hogy a gyermekek édesanyja és nevelőapja távozott, az élettársa pedig a kislány öccsével és a saját gyermekükkel előre ment, szeméremsértő módon ért a sértetthez – olvasható a vádiratban.

Délután további szexuális cselekmények eltűrésére bírta rá a gyereket, aki attól félt, hogy a férfi bántani fogja, ezért nem mert szólni senkinek a történtekről.

Az férfi egy héttel később kihasználta, hogy az élettársa nincs a gyermekek közelében, és ittas állapotban szexuálisan bántalmazta a kislányt.

„Cselekményét megszakította, amikor meghallotta élettársát a fürdőszobából kijönni, de röviddel ezt követően újra úgy alakította a helyzetet, hogy egyedül maradhasson a gyermekkel” – tették hozzá. A kislány ezután azonnal üzenetben kérte az édesanyja segítségét, aki rögtön felhívta az unokahúgát, a gyermekeiért ment, és még aznap hazavitte őket.

Az ügyészség a vádiratában – a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül – fegyházbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás kiszabására, valamint az elkövető minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek, melynek keretében a férfi tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, vagy ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Baleset-bűnügy#bántalmazás#gyerek#szexuális bántalmazás#veszprém#vármegye

Címlapról ajánljuk