Baleset-bűnügy

„Ez itt van, igyatok egy kólát” – mondta a rendőrnek és egy kétezrest gyömöszölt a zsebébe

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 12:03

Kétezer forinttal próbálta megvesztegetni a kőbányai rendőröket egy külföldi férfi, miután kiderült, körözés alatt áll az autója. 

Vesztegetés miatt állítottak bíróság elé egy román férfit, aki kétezer forinttal próbálta meg lefizetni a vele szemben intézkedő kőbányai rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A férfit Kőbányán igazoltatták, miután észrevettek egy gyanús parkoló autót, aminek hiányzott az elülső hatósági jelzése, sérült volt a hátsó lökhárítója és az egyik hátsó lámpája, továbbá az úttesten a jármű mellett üvegtörmelék volt – közölte az ügyészség.

Az autó mellett álló férfi igazoltatásakor kiderült, hogy a jármű és annak rendszámtáblája körözés alatt áll. Ekkor a romániai férfi odalépett az egyik rendőrhöz, majd egy kétezrest próbált meg az egyik rendőr zsebébe gyömöszölni, és közölte vele:

Haver, hagyjuk ezt az egészet, menjetek innen. Ez itt van, igyatok egy kólát.

A rendőr közölte vele, hogy hagyja abba a vesztegetési kísérletet, mert az bűncselekmény, de ennek ellenére a pénzt a rendőr zsebébe tette, hogy így érje el távozásukat.

Az április 14-én, hétfőn történt eset miatt nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettének elkövetése miatt – gyorsított eljárásban – szerdán bíróság elé állította. Az ügyben a Fővárosi Törvényszék dönt.

Nyitókép: Központi Nyomozó Főügyészség 

#Baleset-bűnügy#vesztegetés#rendőr#ügyészség#kétezres

Címlapról ajánljuk