Baleset-bűnügy

Meg akarta viccelni kollégáját, véletlenül felgyújtotta

rtl.hurtl.hu

2024. április 15. 9:27

Épp pihentek egyet a tatabányai fűnyírók, amikor egyikük meg akarta tréfálni a másikat. Pillanatok múlva már kétségbeesetten próbálta oltani lángoló ruháját. 

Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy fűnyíró munkás ellen, aki pihenő közben meg akarta tréfálni egyik kollégáját, de véletlenül felgyújtotta a ruháját – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

Az eset 2023. október 2-án történt, Tatabányán, ahol benzines fűkaszával füvet nyírtak. A munkások 11 óra körüli időben pihenőt tartottak, és a füves területet szegélyező betonpadkán ültek, és az egyikük a vádirat szerint a betonpadkáról hirtelen felállt azért, hogy a sértettet megviccelje.

A férfi a nála lévő égő cigaretta csikket az ott ülő férfi háta mögé tette, majd ráöntött egy kupaknyi benzint a cigarettacsikkre, ami ettől lángra kapott, és felgyújtotta az áldozat ruháját.

A égést látva a férfi rögtön igyekezett segíteni eloltani a tüzet, és próbálta a lángoló pólót a sértettről levenni. A tréfa következtében az áldozat másodfokú égési sérülést szenvedett – közölte az ügyészség.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#tréfa#vicc#fűnyíró#benzin#cigaretta#égési sérülés#vádemelés#ügyészség

Címlapról ajánljuk