Baleset-bűnügy

Felgyújtotta hajléktalan társait, tizennégy év fegyházra ítélték

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 16:51

Felgyújtotta két hajléktalan társát, egy harmadikat pedig vita hevében mellkason szúrt, a férfit első fokon tizennégy év fegyházra ítélték.

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletében, valamint életveszélyt okozó súlyos testi sértés kísérletében bűnösnek mondta ki, és első fokon tizennégy év fegyházra ítélték azt a férfit, aki felgyújtotta két hajléktalan társát, egy harmadikat pedig egy vita hevében mellkason szúrt – közölte az MTI-vel a Szombathelyi Törvényszék szerdán.

Az ítélet indoklása szerint a férfi napi rendszerességgel nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott el fedél nélküli társaival. A vádlott 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt. Az ítélet szerint 

a hajléktalan férfi nem segített a tűz eloltásában, csak nevetett.

A sértettet a mentők kórházba szállítottak, ahol a szakszerű ellátás ellenére október 17-én meghalt. A vádlott aznap este a szombathelyi hajléktalanszállón volt, ahol ittas állapotban vitába keveredett szobatársával, majd felkapott az asztalról egy kést, amellyel mellkason szúrta. Október 29-én pedig, minden előzmény nélkül megint meggyújtotta egyik hajléktalan társa ruházatát, aki a tüzet a földön hemperegve oltotta el. Az ítélet nem jogerős.

#Baleset-bűnügy#hajléktalan#felgyújtotta#különös kegyetlenség#emberölés kísérlete#fegyházbüntetés#szombathely

Címlapról ajánljuk