Baleset-bűnügy

Súlyosabb büntetést kapott a megvakított kemecsei nő támadója

rtl.hurtl.hu

2024. április 10. 11:17

Bár az ügyészség életfogytig tartó börtönt kért kemecsei nőt puszta kézzel megvakító férfira, első fokon csak húsz évet kapott. Most súlyosbították az ítéletet. 

Jogerősen 24 évig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2022-ben puszta kézzel megvakította volt barátnőjét – írta a Blikk. Az ítélet szerint feltételesen sem szabadulhat korábban.

Az ügyészség 2022 decemberében tényleges életfogytig tartó börtönbüntetést kiszabását kérte a férfira, aki februárban kirángatta Lakatos Gabriellát egy szántőföldre, ahol fojtogatni kezdte, majd amikor a nő ellenállt, kinyomta a szemeit. Gabriella testvére Híradónak akkor azt mondta, most a vádlott is megtapasztalja, milyen az, amikor elveszik egy embertől a reményt, hogy teljes életét éljen.


A vádlottat végül életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság, mert indoklásuk szerint azt, hogy ölni akart volna, nem lehet megállapítani. A bíróság végül húsz év fegyházra ítélte a férfit. Az ítélethirdetéskor az áldozat és családtagjai is sírásban törtek ki, mert szigorúbb büntetésre számítottak, míg a megvakított nő a bíróságon rosszul is lett, mentőt hívtak hozzá.


Nyitókép: Híradó

#Baleset-bűnügy#lakatos gabriella#megvakított kemecsei nő#ítélet#fegyház

Címlapról ajánljuk