Baleset-bűnügy

Április végén nyilváníthatják hivatalosan is halottnak VV Fannit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 6. 7:07

Bár a bíróság tavaly jogerősen elítélte B. Lászlót VV fanni megöléséért, a hivatalos procedúra szerint április végéig még jelentkezhet, aki esetleg látta Fannit vagy bármit tud róla.

Hét évvel ezelőtt tűnt el Novozánszki Fanni, a Való Világ 7. szériájának egyik szereplője. Novozánszki Fanni. A Fővárosi Törvényszék 2022 nyarán első fokon nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a dunaújvárosi B. Lászlót, akit végül tavaly májusban jogerősen húsz év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a férfi azért kereste fel albérletében a 24 éves lányt, hogy megszerezze a lakásában elrejtett megtakarított pénzét. Azt máig nem tudni, hogy a lakásban pontosan mi történt, de kamerafelvétel készült arról, amikor az eszméletlen vagy már halott lányt a karjában cipeli B. és az autójába teszi.


Magyarország jogtörténetében először született holttest nélküli gyilkossági ügyben elmarasztaló ítélet úgy, hogy a törvényszék és az ítélőtábla is megalapozottnak látta a vádat. VV Fanni holtteste azóta sem került elő, és a Blikk most azt írja, hogy a Pest Központi Kerületi Bíróság megkezdte a halottnak nyilvánítás procedúráját.

Az ezzel kapcsolatos, „eltűnt személy életben létére, illetve elhalálozására vonatkozó adatok bejelentésére” felszólító hirdetményt a XIII. kerületi polgármesteri hivatalban, valamint a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatalban is kifüggesztették.

A hirdetmény értelmében harminc napja van jelentkezni annak, aki esetleg látta Fannit vagy bármit tud róla.

– mondta a Blikknek dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője, hozzátéve, hogy szerinte biztos lesznek olyanok, akik jelentkeznek majd a felhívásra, mert valamikor az elmúlt hét év során látni vélték a fiatal lányt.

Azonban Fanni családja és én már nem igazán reménykedünk, bármilyen fájó, elfogadtuk a bíróság megállapítását, hogy B. László megölte majd a holttestét a Dunába dobta

– mondta az ügyvéd.

A holttá nyilvánítás azért is fontos a Novozánszki család számára, mert addig nem tudnak emlékművet állítani és a Fanni után maradt örökséghez sem jutnak hozzá, írja a procedúrával kapcsolatban a Blikk.


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#bűnügy#gyilkosság#vv fanni#novozánszki fanni#halottá nyilvánítás

Címlapról ajánljuk