Baleset-bűnügy

Halálos helikopter- és kisrepülőgép-baleset történt az Alpokban

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 19:33

Svájcban hárman meghaltak egy helikopterbalesetben kedden, a szomszédos Ausztriában pedig holtan találták az eltűnt kisrepülőgép pilótáját.

Hárman meghaltak és hárman megsérültek kedden reggel egy helikopterbalesetben a svájci Wallis kantonban, a szomszédos Ausztriában pedig egy kisrepülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette a pilóta – közölték a helyi hatóságok.

A helikopter, amely síelőket vitt fel a svájci Alpok 3668 méter magas Petit Combin csúcsára, lecsúszott az északi lejtőn a leszállóhelyről. A helyi rendőrség azt közölte, hogy a gép fedélzetén a pilóta mellett egy hegyi vezető és négy síelő tartózkodott, írja az MTI.

Ausztria Tirol tartományában kedden leltek egy rá egy szombat délben eltűnt kisgép roncsaira. Az osztrák rendőrség szerint a gépen egyetlen utas volt, egy német állampolgárságú pilóta, akinek holttestét a törmelék között megtalálták. A baleset helyszíne mintegy 2800 méteres magasságban van egy hófedte térségben, ahol az előző napok kutatóakcióit nagyban nehezítette a viharos és csapadékos időjárás.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

 

#Baleset-bűnügy#kisrepülőgép#helikopterbaleset#alpok#svájc#síbaleset#ausztria#pilóta

Címlapról ajánljuk