Baleset-bűnügy

Nincs magyar sérültje a németországi buszbalesetnek

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 15:26

A járművön összesen 55-en utaztak, öten meghaltak és több mint 20-an megsérültek.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi információi szerint nincsen magyar áldozata vagy sérültje annak a szerda délelőtti balesetnek, amelynek során a Flixbus egyik távolsági buszjárata karambolozott Németországban, Lipcse közelében – közölte az állami médiával Paczolay Máté külügyi szóvivő. 

A berlini magyar konzulok azonnal felvették a kapcsolatot a német autópályarendőrséggel és a többi illetékes hatósággal. 

Német hírügynökségi beszámolók szerint az A9-es autópályán, Lipcse közelében történt a súlyos baleset, amelyben az eddigi adatok alapján legalább öt ember meghalt. A Berlinből Zürichbe tartó  távolsági busz balesetében többen megsérültek. A busztársaság közlése szerint a járművön a két sofőrön kívül 53 utas tartózkodott.

A Flixbus magyarországi szóvivője azt közölte az rtl.hu-val, hogy a baleset 10 óra körül történt a Wiedemar csomópont és a Schkeuditzer Kreuz csomópont közelében. A halálos áldozatok mellett több mint 20 sérültről tudnak.

A vállalat forródrótot hozott létre az utasoknak és a hozzátartozóiknak, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolják. 

„A sértetlen utasok számára biztosítjuk a kívánt célállomásra való eljutást, és személyesen is rendelkezésükre állunk, hogy támogatást nyújtsunk” – közölte a szóvivő. Hozzátette: „Természetesen szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és a helyszínen lévő mentőszolgálatokkal, valamint mindent megteszünk a baleset okának gyors és teljes körű tisztázása érdekében. A baleset pontos körülményei még nem ismertek”. 

A sérülteket helikopterrel mentik az autópályáról:


Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#busz#németország#flixbus

Címlapról ajánljuk