Baleset-bűnügy

Több tucat bárányt téptek szét a kutyák Salgótarjánnál, tehetetlenek a tanya tulajdonosai

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 19:54

A kutyák hónapok óta pusztítják az állatokat, volt, hogy egy csikóra akaszkodtak rá. A tanya tulajdonosai többször szóltak a rendőrségnek, hiába.

Hosszú hónapok óta kutyák gyilkolják a bárányokat az egyik zagyvarónai tanyán, írta meg a Nool.hu. A lapnak Horváth Szilvia, a tanya egyik tulajdonosa azt mondta: 

Csak idén januárban és februárban összesen 31 bárányunkat mészárolták le a kutyák. A napokban újabb támadás érte az állatokat. Ezúttal három kisbárányt öltek meg, kettőnek pedig megroppantották a gerincét. Ők még élnek, de ki tudja, meddig. 

Horváth Szilvia szerint a tíz hektáros tanya körbe van kerítve, több kamerafelvétel is készült, amelyeken jól láthatók, hogy a kutyák megölik az állatokat. Már nem tudnak kihez fordulni. Több alkalommal szóltak a rendőrségnek, de csak akkor lehet tenni valamit, ha a tulajdonosok, vagy esetleg állatvédő egyesület tagjai megfogják a kutyákat és megtalálják a gazdáját. Az ebeken egyébként nyakörv is volt, tehát feltételezhető, hogy nem gazdátlanok.

Korábban sintér is volt a környéken, de ők egy kutyát sem találtak. Vadásztársaságot is értesítettek már, ugyanis arra is volt példa, hogy széttépett szarvasokat találtak a közelben. Emellett helyeztek már ki élve fogó csapdákat és dögöt is, de csak az élő állatra vadásznak a kutyák, általában hajnali 2-3 óra körül.

Horváth Szilva szerint az is előfordult, hogy házi tyúkokat öltek meg a kutyák, 

de csikóról is kellett már lelökni az ebeket. 

Visszamenőleg is több millió forintos kárt okoztak az ebek a kerítés megrongálásával és az állatok meggyilkolásával. A tanya tulajdonosait lelkileg is megviseli a helyzet. 

Paróczai Katalin, a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület tagja Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a történekre:


Nyitókép: Paróczai Katalin / Facebook

#Baleset-bűnügy#kutya#támadás#bárány#csikó

Címlapról ajánljuk