Baleset-bűnügy

Hotel Silvanus igazgatója: melegedőbuszokban, környező épületekben várnak a vendégek

rtl.hurtl.hu

2024. március 9. 17:47

Pintér Róbert, a visegrádi Hotel Silvanus igazgatója szerint jelentős károkat okozott a szombat délelőtt keletkezett tűz a szállodában. 

Jelentős kárt okozott a visegrádi Hotel Silvanusban keletkezett tűz – közölte Pintér Róbert, a szálloda igazgatója az MTI-vel. 

Mint arról beszámoltunk, szombat délelőtt kigyulladt és hatalmas lángokkal égett a visegrádi Hotel Silvanus. A szálloda felső szintje teljes terjedelmében égett, a lángok átterjedtek a tetőre is. A négycsillagos visegrádi szállodából 230 embert menekítettek ki, személyi sérülés nem történt. Pintér Róbert az állami hírügynökségnek elmondta: 

a 151 szobával működő hotelnek mintegy kétszáz vendége volt és 143 szobát adtak ki, amikor kigyulladt a negyedik emelet, ahol kizárólag szobák vannak. 

Hozzátette, a vendégek elhelyezése folyamatban van, de többségük egyelőre a környező épületekben és a Fellegvár parkolójában biztosított melegedőbuszokban vár. Megjegyezte, csupán néhány vendég kért áthelyezést, amelyre a környező szállodákban van lehetőség.

A szálloda igazgatója szerint az újjáépítés elkezdődött. Úgy véli, a könnyűszerkezetes tetőt ki kell majd cserélni.

A meglévő foglalásokkal kapcsolatban közölte: sok megkeresést kapnak, mindenki maga döntheti el, hogy elmegy a szállodába, vagy nem. A katasztrófavédelem szombat délutáni tájékoztatása szerint jelenleg az utómunkálatokat végzik a hotelben, ahol tűzvizsgálatot is tartanak. Az Útinform azt írta, a hotelhez vezető Panoráma út továbbra is le van zárva, kerülni a 11-es úton lehet.

Korábban videóban mutattuk be, hogy a katasztrófavédők hatalmas erőkkel érkeztek a helyszínre. Mentőhelikopter és emelőkosaras szer is segítette a munkálatokat. A katasztrófavédelem közlése szerint szombat kora délutánra tizennégy vízsugárral sikerült megfékezniük a lángokat, az esetről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:

Nyitókép: Hegedüs Róbert / MTI

 

#Baleset-bűnügy#hotel silvanus#tűz#visegrád#szálloda#igazgató#károk

Címlapról ajánljuk