Baleset-bűnügy

A Fővárosi Ítélőtábla előtt a gyerekeit kivégző aszódi férfi ügye – a tényleges életfogytiglan a tét

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 8:52

A védője enyhítésért fellebbezett.

A Pest Vármegyei Főügyészség 2023 februárjában emelt vádat egy jelenleg 48 éves gépészmérnök végzettségű, Aszódon élt férfival szemben, aki álmában ölte meg két kamasz lányát, közölte az ügyészség. 

A férfi 2022-ben kimondott válása után, a bíróság két kiskorú gyermekét az édesanyjánál helyezte el. A férfi elhatározta, hogy a 16 és a 14 éves lányait megöli.

Beszerzett egy baltát, majd 2022. május 20-án este, miután a nála látogatóban lévő lányai nyugovóra tértek, az ágyukban alvó gyerekeire a baltával többször, kíméletlenül lesújtott. A lányok pár percen belül belehaltak a sérülésekbe.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. november 23. napján kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt bűnösnek mondta ki, abűnéért tényleges, fegyházban végrehajtandó életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadságra bocsátásból – idézi fel az ügyészség

A határozat ellen az elkövető és védője enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbeztek. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helyben hagyását indítványozta a Fővárosi Ítélőtáblánál.

Az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Az elsőfokú ítélet helyben hagyása esetén egy külön eljárásban 40 év börtön után vizsgálják majd felül további fogvatartásának indokoltságát.

A meggyilkolt lányok édesanyja több mint egy évvel a történtek után nyilatkozott az RTL-nek:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#életfogytiglan#büntetés#aszód#gyerekgyilkos#férfi

Címlapról ajánljuk