Baleset-bűnügy

Meghalt egy idős férfi lakástűzben Halmajon

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 11:19

A férfira a kigyulladt családi ház egyik szobájában, a törmelékek alatt találtak rá. Ketten ki tudtak menekülni. 

Meghalt egy idős férfi lakástűzben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon szombat hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint hajnalban egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki a Széchenyi úton.

A tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak, de az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni - közölte. A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek.

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. 

Az égő teraszon át mentett ki egy rendőr egy nőt halmaji otthonából

Halmajon tavaly augusztusban egy rendőr mentette ki egy 63 éves nő kigyulladt házából. A nőt a kiskutyája ébresztette késő este, de ekkor már a bejárat lángokban állt. A közelben lévő rendőrök a szomszédok segítségével kezdték oltani a tüzet, majd az egyik rendőr bement az égő házba, hogy kihozza a bent rekedt asszonyt.


Nyitókép: Illusztráció - tűzoltók a nagymarosi vasútállomásnál, ahol kisiklott egy tehervonat négy kocsija 2023. december 30-ánFotó: MTI/Mihádák Zoltán

#Baleset-bűnügy#tűz#háztűz#haláleset#Halmaj

Címlapról ajánljuk