Baleset-bűnügy

Inzulinnal akarta megölni fiát és volt élettársát egy somogyi férfi

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 5:44

Inzulintúladagolással akarta megölni volt élettársát és rendőrként dolgozó gyerekét egy somogy vármegyei férfi. 

Gyuri nagyon agresszív, sokat bántotta a családját. Annak idején még a saját apját is leszúrta egy késsel, amiért börtönben is ült.

Ezt mondta a Blikknek egy somogyi település lakója K. Györgyről, aki ellen azért emelt vádat az ügyészség, mert meg akarta ölni volt élettársát és a fiát. A Somogy Vármegyei Főügyészség közlése szerint a férfi inzulinnal akarta megölni családtagjait, és ehhez felbérelt egy embert, hogy segítsen neki.

K. Györgynek a vád szerint az volt a terve, hogy inzulintúladagolással öli meg volt élettársát és gyerekét, miután segítője elcsalta őket egy olyan helyre, hogy ez végre tudja hajtani. A megbízási díj 300 ezer forint volt, amelyből 24 500 forint előleget adott a vádlott egy kaposvári áruház parkolójában a megbízottnak, akinek kérésére a fotókat és az azonosításukhoz szükséges adatokat is adott neki – közölte az ügyészség.

A Blikk a férfi egyik ismerősétől megtudta, hogy K. György súlyos cukorbeteg, az elmúlt időszakban többször is elvitte a mentő, és a betegsége miatt inzulinoznia is kellett magát.

A Blikk megtalálta a férfi volt élettársát és fiát, és kiderült, hogy a 30 éves fiatalember rendőrként dolgozik, ezért nem beszélhetett a történtekről. A család egyik közeli ismerőse a lapnak elmondta, hogy „a fia éppen szolgálatban volt, amikor az édesapját őrizetbe vették”, hozzátéve, hogy „az anyukájával, Rozival nem is tudtak semmit arról, hogy a férfi mire készül.”

A nő és a fia 2021 januárjában költözött el a férfitől, aki rendszeresen bántalmazta a nőt, de a vádlott a szakítást követően folyamatosan zaklatta és fenyegette őket. A Blikknek a család ismerőse elmondta, hogy „mióta három éve elmenekültek tőle, nem hagyta őket békén. Csak akkor kezdődött az igazi bosszúhadjárata.”

Az ügyészség szerint a férfi 2023 őszén határozta el, hogy megöli őket, de a rendőrség erről tudomást szerzett, és őrizetbe vették. A Blikk információi szerint elfogása után összeférhetetlenség miatt a pécsi kapitányságra vitték, és több ügy is folyamatban van ellene, amik felgöngyölítésén a Nemzeti Védelmi Szolgálat is dolgozik.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Baleset-bűnügy#inzulin#gyilkosság#somogy vármegye

Címlapról ajánljuk