Baleset-bűnügy

Meghalt egy magyar turista Ausztráliában búvárkodás közben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 23. 12:31

A 66 éves magyar turista túl messzi merészkedett, felesége vette észre, hogy eltűnt. 

Életét vesztette csütörtökön egy magyar turista Kelet-Ausztráliában, írja a 9News. A 66 éves magyar férfi a feleségével strandolt a Brisbane-től délre lévő Gold Coast nevű város tengerparti részén. A férfi a Mermaid Beach homokos partján ment be a Korall-tenger vizébe és kezdett könnyűbúvárkodni, snorkelezni.

A 9News azt írja, hogy a férfi túlúszott a zászlókkal jelölt területen, miközben felesége a parton sétált. A férfi eltűnését a nő vette észre, és riasztotta az életmentőket azzal, hogy sehol nem látja férjét a vízben.


A férfit azonnal keresni kezdték, és hamarosan megtalálták, hatszáz méterrel északabbra, a Broadbeach nevű strand közelében, eszméletlen állapotban. A vízimentők próbálták újraéleszteni, de a 9News szerint a helyszínen életét vesztette.

Az, hogy mi okozhatta a férfi halálát, egyelőre nem világos, senki sem látta, hogy mi történt a magyar búvárral.

A brisbane-i magyar konzulátus az rtl.hu érdeklődésére megerősítette a magyar férfi halálának hírét, de a történtek körülményeiről nem tudtak bővebb felvilágosítást adni.

A snorkelezés az amatőr búvárkodók körében igen népszerű időtöltés, csupán búvárszemüveg, egy légzőcső és úszótalp szükséges hozzá. Szakértők szerint a biztonság kedvéért mindenképp érdemes párban snorkelezni, míg az egyik merül, a másik a felszínen marad készenlétben, ha netalán gond adódna.

Nyitókép: Mermaid Beach, Gold Coast, Ausztrália – Fotó: Chris Hyde/Getty Images

#Baleset-bűnügy#baleset#ausztrália#brisbane#gold coast#magyar turista#snorkelezés#vízbe fulladt

Címlapról ajánljuk