Baleset-bűnügy

Rendőrökhöz került egy 18 éves fiatal elveszett pénztárcája, vádat emeltek ellene

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 8:32

A salgótarjáni fiatal egy játszótéren hagyta el pénztárcáját, amit leadtak a rendőrségen. Személyes iratai mellett füvet is találtak benne. 

Vádat emeltek egy 18 éves salgótarjáni fiatal ellen, akinek elhagyott pénztárcájában marihuánát találtak a rendőrök – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség. 2021 nyarán az akkor még fiatalkorú fiatal egy játszótéren hagyta el tárcáját, amit egy becsületes megtaláló leadott a rendőrségen.

A rendőrök megtalálták benne személyes iratait, valamint két csomagot, amiben az ügyészség közlése szerint „kannabiszt tartalmazó növényi őrlemény” volt. A rendőrök kihallgatták a fiatalt, valamint vizeletmintát vettek tőle, aminek eredménye szerint fogyasztott is a kábítószerből.

Mivel a kábítószer csekély mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást annak érdekében, hogy részt vehessen egy kábítószer-használatról szóló kezelésen, melyet önként vállalt – közölte az ügyészség. A fiatal azonban nem vett részt a foglalkozásokon, így az ügyészségnek el kellett rendelnie az eljárás folytatását és kábítószer birtoklás vétsége miatt vádat emeltek ellene.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki – közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Baleset-bűnügy#pénztárca#elveszett#rendőrség#ügyészség#marihuána#kannabisz#salgótarján#vádemelés

Címlapról ajánljuk