Baleset-bűnügy

Megszökött a házi őrizetből a pedofil bűncselekménnyel gyanúsított edző

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 5:43

A megrontott gyerekek éppen csak betöltötték a 14. életévüket.

Fogolyszökés miatt elfogatóparancsot adott ki egy 54 éves férfivel szemben a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság. Nemes László három hónapja egyszerűen lelépett a házi őrizetből, értesült a Blikk.

„A megalapozott gyanú szerint az edzőként dolgozó férfi munkakörébe tartozott az is, hogy éjszaka felügyelje a diákszálláson elhelyezett gyerekeket. 2022 novemberében egyik éjszaka a gyanúsított egy alvó kiskorú fiúval szexuális cselekményt végzett. Néhány nap múlva egy másik kiskorú fiúval ugyanígy tett. Ezek a cselekmények ismétlődtek is 2022 novemberében” – erősítette meg a lapnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Mint írják, Nemes Lászlót a rendőrség 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Értesüléseik szerint a megrontott gyerekek éppen csak betöltötték a 14. életévüket.

„A férfi 2022. december 6-tól 2023. november 7-ig letartóztatásban volt, majd ekkor a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene. Az ügyészség határozatával távollévő terheltté nyilvánította a gyanúsítottat, az eljárás a távollétében folytatódik majd” – tette hozzá a szóvivő.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#pedofil#pedofília#bűncselekmény#házi őrizet#edző

Címlapról ajánljuk