Baleset-bűnügy

Tovább enyhítették a Schadl-Völner-per korrupciót beismerő végrehajtók büntetését

rtl.hurtl.hu

2024. február 8. 11:06

A huszonkét vádlottat felsorakoztató perben tízen ismerték be bűnösségüket.

A Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön lezárult a Völner Pál és Schadl György által vezetett korrupciós ügy egy része, ahol 22 vádlott közül tíz beismerő vallomást tett, írja a 24.hu.

Az ügyben főként a végrehajtók voltak érintettek, akik kinevezésükért cserébe pénzt fizettek a végrehajtók elnökének. A vádlottak mindegyike felfüggesztett börtönbüntetést kapott az első fokon hozott ítéletben, de többen fellebbeztek.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki döntésével enyhített az ítéleten, több végrehajtó számára kisebb pénzbüntetést és részletfizetést engedélyezett

– írja a lap.

Az ügy eredeti vádjai szerint Schadl jogtalan előnyöket nyújtott Völnernek, aki cserébe befolyását használta a végrehajtók érdekében. A vád szerint a végrehajtók pénzt fizettek a kinevezésükért. Az ügy egyes részein a bíróság tovább enyhített az ítéleten, mivel figyelembe vette a vádlottak anyagi helyzetét is.

Korábban Völner Pál ügyvédje indítványozta, hogy hallgassák meg tanúként Varga Judit minisztert, mert állítása szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy ő is egyeztetett végrehajtói kinevezésekről.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#völner pál#schadl györgy#per#végrehajtó#beismer#ítélet#enyhítés

Címlapról ajánljuk