Baleset-bűnügy

Rejtély, mitől lett rosszul hét gyerek egy budaörsi iskolában – mentő vitte el őket

rtl.hurtl.hu

2024. január 31. 12:20

Szén-monoxid mérgezés miatt vonult ki hét mentőautó az általános iskolához.

Szén-monoxid mérgezéses tünetek miatt ment hét mentő az egyik budaörsi iskolához – számolt be az Országos Mentőszolgálat szerdán.

A beszámoló szerint több diák is jelezte az egyik órán, hogy nem érzi jól magát, a 10 év körüli gyerekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni.

A mentők táskáján megszólalt a szén-monoxid jelző, ami egyértelművé tette a panaszok okát. Az iskolát ezek után kiürítették.

Végül hét gyereket szállítottak CO-mérgezés gyanújával a mentők stabil állapotban kórházba. Az RTL Híradó információi szerint hatan elhagyhatják a kórházat, egy gyereket azonban benntartják, ő oxigénterápiát kap.

Az iskola igazgatója az RTL-nek elmondta, nem tudni, hogy mi áll a rosszullétek hátterében, mivel a konyhában a szén-monoxid érzékelők nem jeleztek be, az intézmény épületében nincs kazán, mivel távhős fűtést használnak. Vagyis nincs olyan készülék, ahonnan a gáz a levegőbe került volna.

Az eset egyébként énekórán történt, egy gyerek rosszul lett, majd többen is émelygésre panaszkodtak. Az ÁNTSZ is kiszállt a helyszínre, jelenleg ők vizsgálódnak.


Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

#Baleset-bűnügy#budaörs#általános iskola#szén-monoxid mérgezés#mentők

Címlapról ajánljuk