Baleset-bűnügy

Sokkolóval esett neki a Krúbi-koncerten a biztonsági őr egy rajongónak

rtl.hurtl.hu

2024. január 29. 18:19

Helyszíni beszámolók szerint sokkolóval lépett fel a Valton-Sec Zrt. biztonsági szolgálat egyik embere Krúbi budapesti koncertjén.

Január 26-án lépett fel Krúbi a Papp László Budapest Sportarénában. A telt házas koncertet a visszajelzések alapján nagyon élvezték a rajongók, de sokan kiakadtak a Valton-Sec Zrt. biztonsági őreinek viselkedésén. Olyan beszámolók terjednek Facebook-csoportokban és a Redditen, hogy gondok akadtak a bejutással. Volt, aki alig tudott eljutni a kiemelt állóhelyére, mert elfogyott a karszalag, sőt az egyik beszámoló szerint arra is volt példa, hogy

az egyik valtonos biztonsági őr sokkolót vetett be koncert közben egy emberrel szemben, az esetről pedig felvételek is terjednek a neten.

A 444.hu-t megkereste az egyik érintettet, aki az egyik videón szerepel. Azt írta a portálnak, hogy a biztonsági őrök arra hivatkozva nem engedték be a kiemelt állóhelyi részre, hogy elfogyott a karszalag. „És ezt már azonnal üvöltözős, lökdösős stílusban tették meg. Akkor fajultak el a dolgok, amikor barátnőmet és a sógornőmet is úgy ellökték, hogy el is estek. Sógorom odament hozzájuk, amikor barátnőmet ellökték, őt már egyből egyszerre többen is fogták és ütötték (...) Mindeközben mi kicsit arrébb voltunk, és ott történt a sokkolós eset.”

Ezután hoztak oda karszalagot, de megint nem eleget. A férfi azt írta, hogy a társaság egy része bejutott, de az ő esete „egészen addig fajult, hogy kettőnket egy barátommal fojtogató szorító fogásban tartottak, és kb. 8-an jöttek ránk”, végül kirakták őket az Arénából. A 444 úgy tudja, a sokkoló vélhetően nem szabályszerűen rendszeresített eszköz a magán biztonsági szolgálatoknál. 

Az ügyben érdeklődtünk a Valton-Sec Zrt.-nél és a Papp László Budapest Sportarénát üzemeltető Budapesti Sportcsarnok Üzemeltető Kft.-nél is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy tudnak-e olyan biztonsági őrről, akinél sokkoló volt a koncert közben, illetve arról, hogy az egyikük ilyen eszközzel lépett fel egy látogató ellen. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Krúbi, vagyis polgári nevén Horváth Krisztián első aréna-fellépése előtt exkluzív interjút adott az RTL-nek, amiben beszélt a legújabb albumáról, a dalaiban megjelenő megosztó témákról és a nagyszabású koncertről, amit szerinte nemcsak neki, de a közönségnek is ki kell majd hevernie.


Nyitókép: Youtube

#Baleset-bűnügy#krúbi#koncert#valton security#sokkoló#biztonsági őr

Címlapról ajánljuk