Baleset-bűnügy

Kis híján elvérzett egy magyar síelő az Alacsony-Tátrában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 28. 20:41

A magyar síző egy másik síelővel ütközött, akinek síléce mély sebet vágott a lábán. Az életét egy lengyel orvos mentette meg, aki szemtanúja volt a balesetnek.

Súlyos sportbaleset történt az Alacsony-Tátra egyik sípályáján, írja a Paraméter a Noviny.sk híre alapján. A szlovák lap szombaton azt írta, hogy Szlovákia legnagyobb síterepén, a Jasná közelében lévő egyik sípályához riasztották a hegyimentőket, mert két síelő összeütközött. A Noviny.sk szerint egy 23 éves magyar síelő egy ütközést próbált elkerülni, de nem járt sikerrel.

„Érkezéskor a földön fekve találtuk a beteget. Egy szemtanú is volt vele, aki történetesen egy orvos volt – egy lengyel sebész, ő egy rögtönzött érszorítóval kötötte el a sérült lábát” – mondta Peter Húska hegyimentő.

A magyar síelő lábát valószínűleg a másik síző síléce végta el, olyan mélyen, hogy akár el is vérezhetetett volna. A mentők gyanúja szerint a láb egyik artériáját vágta át a síléc éle. A lengyel orvos, aki szemtanúja volt a balesetnek, gyakorlatilag megmentette az életét.


„Szorítókötést, nyomókötést raktunk a lábára, bepakoltuk a szánkóba, és mentünk Priehybába, ahonnan helikopter vitte tovább” – magyarázta a hegyimentő. A magyar síelőt stabil állapotban szállították a liptószentmiklósi kórházba. 

Nyitókép: mentőhelikopter vitte kórházba a magyar síelőt – Fotó: HZS Nízke Tatry Jasná

#Baleset-bűnügy#baleset#szlovákia#Alacsony-Tátra#síelő#magyar

Címlapról ajánljuk