Baleset-bűnügy

Lakástűzben meghalt egy ember Álmosdon

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 10:05

Ez rövid időn belül már a harmadik halálos lakástűz. 

Kigyulladt egy százötven négyzetméteres lakóház a Hajdú-Bihar megyei Álmosdon vasárnap reggel, a tűzben egy ember életét vesztette – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre tájékoztatása szerint a tűzoltók kiérkezésekor a Béke utcai épület két helyisége teljes terjedelmében égett és lángra kapott a tetőszerkezet egy része is. A lángokat sikerült rövid időn belül megfékezni – közölte a katasztrófavédelem.

Az épületben a tűzoltók találtak egy embert, de már nem lehetett rajta segíteni .

A katasztrófavédelem közlése szerint nem zárható ki, hogy a fűtési rendszer, vagy elektromos meghibásodás miatt keletkezett a tűz, de a tragédia pontos okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Két napon belül ez már a harmadik halálos lakás tűz volt Magyarországon. 

Szombat este Balatonföldváron halt meg egy idős ember, miután kigyulladt egy száz négyzetméteres lakóház.

Szombatra virradó éjszaka pedig Hajdúböszörményben gyulladt ki egy társasház egyik első emeleti lakása. A tűzben egy 83 éves, mozgáskorlátozott nő halt meg. Lánya még időben kitudott jutni a lakásból.


Nyitókép: Illusztráció - Tűzoltók dolgoznak Alsózsolca külterületén egy kigyulladt ipari telephely oltásán a Gyár utcában 2024. január 4-én. Fotó: MTI/Vajda János

#Baleset-bűnügy#tűz#lakástűz#háztűz#haláleset

Címlapról ajánljuk