Baleset-bűnügy

Vak nőt fosztott ki egy férfi egy budapesti bevásárlóközpontban

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 10:12

Úgy tett, mintha segítene neki, de közben csak meglopta. 

Vádat emeltek egy 27 éves férfi ellen, aki októberben kifosztott egy vak nőt egy budapesti bevásárlóközpontban, miközben úgy tett, mintha segítenek neki – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A többször visszaeső vádlott az ügyészség közlése szerint 2023. október 27-én, késő délután ment oda a vak nőhöz, és megkérdezte, hogy segíthet-e neki. A nő közölte, hogy a laptopját szeretné feltölteni, ezért töltőállomást keres.

A férfi a bevásárlóközpont étterem részéhez kísérte a nőt, aki letette a táskáját egy székre, majd elővette a laptopját, amelyet tölteni szeretett volna. A férfi úgy tett, mintha segítene feltenni a töltőre a laptopot, de közben azzal volt elfoglalva, hogy kivegyen áldozata nyitott táskájából egy ötvenezer forintot érő mobiltelefont, amivel elsétált a helyszínről.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az elkövetőt, mint többszörös visszaesőt, kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.


Nyitókép: Illisztráció. Fotó: GettyImages

#Baleset-bűnügy#lopás#kifosztás#vak#látássérült#ügyészség#budapest

Címlapról ajánljuk