Baleset-bűnügy

Leszámolás: tömegbe lőtt a maffia Nápolyban

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 16:04

Merényletet kísérletek meg a maffia tagjai Nápoly belvárosában. A célpontjukat nem sikerült megölniük, de egy 68 éves gyalogos megsérült.  

A maffia tagjai leszámolást kíséreltek meg Nápoly belvárosában szerda este. Legalább nyolcvan lövést adtak le az utcán sétáló tömegbe a városban, ahol az utóbbi hetekben újraéledt a harc a Camorra bűnszervezet feltörekvő csoportjai között – írja az MTI.

A merénylet célpontja a 18 éves Nicola Giuseppe Moffa volt, akit a hatóságok a Contini nevű klán tagjaként ismernek. A fiatalember a csodával határos módon túlélte a támadást, bal lábán sebesült meg, jelenleg őrizet alatt kórházban ápolják, egy 68 éves gyalogos szintén megsebesült. A leszámolási kísérlet szerda este történt, de a rendőrség csak pénteken hozta nyilvánosságra a részleteket.

A lövéseket két, arcát elfedő férfi adta le, akik motorral hajtottak a forgalmas utcába, ahol szabályosan a tömegbe lőttek, megpróbálva eltalálni célpontjukat. 

Az aszfalton maradt töltényhüvelyek szerint legalább nyolcvan lövést adtak le, a bérgyilkosoktól használt fegyverek között egy kisebb géppisztoly is volt. A nápolyi rendőrök péntek reggelig öt személyt vettek őrizetbe, több házkutatást tartottak és fegyvereket foglaltak le.

A nyomozás szerint a bérgyilkosok nem figyelmeztetni vagy megfegyelmezni akarták a fiút, hanem egyértelműen meg akarták ölni. Nem ez az első alkalom, hogy Moffa lövöldözésbe keveredik: a Nápoly belvárosának üzleteit kirabló fiatalok alkotta banda tagjának számít. A hatóságok nem zárják ki, hogy Moffa és társai a Camorra más családja területére léptek be, vagy olyasvalakit fenyegettek meg, aki más klán védelmét élvezte.

Több millió forintot érő karóra volt a csuklóján, rajongott márkás ruhákért és az elmúlt hónapokban viszonylag szabadon élt egy barátja szicíliai házában az a rettegett maffiafőnök, akit januárban fogtak el az olasz rendőrök. Többet is megtudhat róla az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: Lorenzo Di Cola / NurPhoto via Getty Images

 

#Baleset-bűnügy#nápoly#olaszország#olasz maffia#maffia#leszámolás#merénylet#lövöldözés

Címlapról ajánljuk