Baleset-bűnügy

Pónilovakat préselt egy kombiba, elkapták

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 8:18

Különös látvány tárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreinek szeme elé, amikor az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójánál egy magyar személyautót ellenőriztek. A NAV sajtóközleményben számolt be az esetről.

Csengerre tartott Táborfalváról az az 50 éves nő, akit az M3-as autópályáról rutinellenőrzés céljából kísértek le a pénzügyőrök. Az autó enyhén sötétített üvege és kombi jellege miatt a kockázati profilba beleillett, ezért döntöttek a hatóságok az alaposabb vizsgálat mellett – számolt be az esetről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye.

Az autóban csempészholmit nem találtak, viszont a járőrök meglepő látványban részesültek. Két pónit volt az autóban.

Az egyik ló egy kutyaszállító dobozban a csomagtartóban tengődött, míg társa a hátsó ülés előtt álldogált.

Ha nincs kutya, megteszi a ló is
A NAV járőrei állították meg a gyanús autót, amiben két pónilovat találtak. Az egyikük egy kutyaszállítóban tengődött a csomagtartóban. Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az autót vezető nő elmondása szerint eredetileg kutyát akart venni, mivel azonban azt nem kapott, ezért inkább pónilovakat vásárolt.

A pénzügyőrök nem mehettek el a szállítás körülményei és az állatoknak okozott indokolatlan szenvedés mellett, ezért értesítették a Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársait, akik szabálysértés miatt indítottak eljárást a nő ellen.

Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

#Baleset-bűnügy#póniló#nav#nemzeti adó- és vámhivatal#sokkoló#kutya#állatvédelem

Címlapról ajánljuk