Baleset-bűnügy

Saját lakásaikban kábította el idős áldozatait a miskolci rablónő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 19. 15:17

Önkormányzati dolgozónak adta ki magát egy miskolci nő, gondosórát és gyógyszert kínált eladásra, az elkábított áldozatot kirabolta.

Már letartóztatásban van az a nő, aki célzottan idős embereket keresett fel Miskolcon, majd elkábította, vagy bántalmazta őket, hogy megszerezze értékeit, közölte pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Miskolci Rendőrkapitányság rablás gyanúja miatt nyomoz egy 57 éves helybéli nő ellen. A gyanúsított az elmúlt napokban idős embereket keresett fel, akikhez különféle ürüggyel behatolt, hogy megszerezte az értékeiket.

Először egy 85 éves nőhöz csengetett be önkormányzati dolgozónak adva ki magát. Gondosórát és gyógyszerkészítményt kínált eladásra, utóbbit a sértett ki is próbálta. A szertől elalélt, magatehetlen nőtől közel egymillió forintot és egy arany nyakláncot rabolt el.

Egy másik esetben a gyanúsított azzal az ürüggyel csöngetett be egy idős nőhöz, hogy üzenetet hozott a testvérétől. Be is jutott az előszobáig, de onnan nem tudott tovább menni, mert a házigazda gyanút fogott, ezért telefonálni akart, mire a a rabló elmenekült.

Egy harmadik alkalommal aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, majd bántalmazta az ott élő idős nőt. Ezen a helyszínen több mint egymillió forintot zsákmányolt.

Két további alkalommal az első esethez hasonló ürüggyel jutott be idős emberekhez, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Egyiküknél nem talált számára értékeset, a másik áldozatától néhány ezer forintot és a bankkártyáját tudta csak elvenni.

A bejelentéseket követően a rendőrök tíz napon belül elfogták a gyanúsítottat, a Miskolci Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését várja, akiket hasonló módszerrel rabolt ki, vagy próbált meg kirabolni.

Nyitókép: Egy idős asszony csuklóján az első okoseszköz a kormány Gondosóra programja elindításán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken 2022. március 9-én. A négyéves program ideje alatt minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon kaphat egy ingyenes, nyakban vagy karon hordható készüléket, amelynek segítségével bármilyen, otthon történt egészségi problémát egyetlen gombnyomással jelezhet egy éjjel-nappal működő diszpécserszolgálatnak – Fotó: Balázs Attila / MTI

#Baleset-bűnügy#bűnügy#borsod-abaúj-zemplén megye#miskolc#rabló#idősek

Címlapról ajánljuk