Baleset-bűnügy

Kifosztották annak a sümegi kisfiúnak a sírját, aki azért lett öngyilkos, mert csúfolták

rtl.hurtl.hu

2024. január 12. 6:59

A kisfiú családja teljesen összetört a történtek után.

Kifosztották a 16 éves sümegi fiú, Pistike sírját, aki novemberben halt meg, miután öngyilkosságot követett el. A fiatal fiút csúfolták, zaklatták, ezért vetette vonat elé magát, írja a Blikk.

A lap cikke szerint a fiút pár iskolatársa pécézte ki magának, verbálisan és fizikailag is bántalmazták.

A tragédia után az ország együtt gyászolta a fiatalt, november 24-én tartott temetésén pedig rengetegen jelentek meg. Több száz fős tömeg előtt helyezték örök nyugalomra a fiút, akinek a sírján halmokban álltak a virágok és koszorúk. Később többen apróbb emléktárgyakat és ajándékokat helyeztek el a fiú sírjánál.

A Bors információi szerint nemrég Pistike sírjáról valaki – vagy valakik – mindent elloptak. A gyászoló család sokkot kapott, amikor meglátta a kifosztott kegyhelyet. A helyiek is felháborodtak, nem tudják elképzelni, ki lehet ennyire kegyetlen.

Hogy valaki ilyet tegyen, az mindennek a legalja. Sosem hittem volna, hogy egy ember képes ilyesmire. Ki az, aki egyáltalán lop egy sírról? És főleg ki az, aki Pistike sírjáról lop? Bele sem merek gondolni, mit érezhetett a család, amikor meglátták. Nagyon remélem, a tettes valahogy megbűnhődik

– mondta a család egyik ismerőse.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Amint arról a héten a Fókusz beszámolt, Pistike szülei elkeseredett üzenetet tettek közzé: a zaklatás, csúfolás áldozatait arra sürgették, hogy igenis merjenek beszélni a problémáikról:

 

Nyitókép: Facebook

#Baleset-bűnügy#sümeg#Pistike#öngyilkosság#sír#kifosztották#bullying

Címlapról ajánljuk