Baleset-bűnügy

Keresik a tolvajt, aki vasúti tömegszerencsétlenséget okozhatott volna Szolnokon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 6. 19:58

A tolvaj ellopta a szolnoki vasútállomáson a váltók tápkábelét, aminek következtében a biztosítóberendezés a vasúti pálya foglaltságával kapcsolatban téves jelzést adott.

 

A vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető tolvajt keres a szolnoki rendőrség, közölte szombaton a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A tettes 2023. december 12-én 10 és 11 óra között a szolnoki vasútállomás területén több váltó betápláló vezetékét is megrongálta. A tolvaj a vastag sodrott rézkábelt elvágta és ellopta. Ennek következtében a biztosító berendezés a vasúti pálya foglaltságáról téves jelzést adott, ami akár tömegszerencsétlenséghez is vezethetett volna.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a kábellopással kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Nyitókép: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kábellopás#vasút#szolnok

Címlapról ajánljuk