Baleset-bűnügy

Szökésben Nikolic Andrija, a Magyarországon terítő balkáni drogkartell feje

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 8:59

A 38 éves montenegrói férfi bandáját felszámolták, de ő elszökött. 

Európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a magyar hatóságok egy 38 éves montenegrói férfi ellen, aki a rendőrség közlése szerint egy Magyarországot kábítószereket terjesztő balkáni drogkartell feje volt. Nikolic Andrija a gyanú szerint legkevesebb 200 liter amfentaminolaj, 67 000 extasy tabletta, 200 kg marihuána, 40 kg kokain és 3 kg heroin Magyarországra szállításáért felelős – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A kábítószerért cserébe luxusautókkal fizettek neki a magyar és a külföldi kereskedők.

A magyar hatóságok nyáron indítottak akciót a banda ellen, amit a múlt héten fejeztek be. Kilenc helyen tartott rajtaütést összesen száz fővel. Hét ember elfogtak, és közel 240 millió forintnyi vagyont – köztük autókat, ingatlanok és bankszámlákat – zároltak.

A banda vezetőjét azonban nem tudták elfogni. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közlése szerint a férfi  2023 májusában elhagyta Magyarországot, ismeretlen helyre távozott. Ellene a Budai Központi Kerületi Bíróság 2023. december 4-én adott ki európai és nemzetközi elfogatóparancsot.

Nyitókép: police.hu

#Baleset-bűnügy#drog#kábítószer#drogkereskedelem#drogbanda#drogkartell#balkán#montenegró#rendőrség#Készenléti Rendőrség#nemzeti nyomozó iroda

Címlapról ajánljuk