Baleset-bűnügy

Hárman haltak meg lakástüzekben csak ma

rtl.hurtl.hu

2023. december 11. 11:48

Decemberben már több mint kétszáz kigyulladt lakóépülethez hívták a tűzoltókat, a különböző helyszíneken tizenöt sérültet találtak, nyolc ember életét vesztette.

Holttestet találtak a tűzoltók egy kiégett házban Sápon, nem sokkal azután, hogy Kispesten két ember halt meg egy kigyulladt lakásban – jelentette az MTI a katasztrófavédelemre hivatkozva.

A Hajdú-Bihar megyei Sápon egy középkorú férfi halt meg, miután kigyulladt egy ház – közölte az MTI-val az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Mukics Dániel azt írta: a Pacsirta utcában egy ötven négyzetméteres ház tizenhat négyzetméteres szobájában keletkezett tűz. A tűzoltók egy megolvadt elektromos radiátort találtak, beavatkozásra már nem volt szükség.

Budapesten, a XIX. kerületben hétfőn reggel gyulladt ki egy ötven négyzetméteres lakás a Wekerle-telepen. A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, amelynek egyik helyiségében két halottat találtak – írta az MTI.

Halálos lakástüzek Kispesten és Sápon, három halott
űzoltók és mentők egy lakás előtt a főváros XIX. kerületében, a Wekerle telepen 2023. december 11-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A szobában egy ágy égett, a lángokat egy harmadik ember próbálta megfékezni, őt füstmérgezéssel szállították kórházba.

Mukics Dániel közlése szerint decemberben eddig 206 kigyulladt lakóépülethez hívták a tűzoltókat, a különböző helyszíneken tizenöt sérültet találtak, nyolc ember életét vesztette.

Nyitókép: Tűzoltók dolgoznak egy lakás előtt a főváros XIX. kerületében, a Wekerle telepen 2023. december 11-én. MTI/Mihádák Zoltán

 

#Baleset-bűnügy#tűz#lakástűz#halálos tűz#haláleset#tűzoltók#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk