Baleset-bűnügy

Megfojtotta élettársát, kisfia végighallgatta a gyilkosságot, vádat emeltek a zuglói férfi ellen

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 14:04

Vádat emeltek a zuglói férfi ellen, aki tavaly áprilisban megfojtotta élettársát. A nő kilencéves fia a szomszéd szobában volt, végighallgatta a gyilkosságot.

Vádat emeltek azzal a 34 éves férfival szemben, aki 2022 áprilisában, XIV. kerületi otthonukban, egy veszekedés során megfojtotta az élettársát, miközben a nő kisfia a szomszéd szobában volt – közölte az ügyészség.

Mint arról a Híradó is beszámolt, a rendőrség októberben zárta le a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki megfojtotta élettársát tavaly áprilisban Zuglóban. A gyilkosság idején otthon volt a nő kilencéves kisfia, aki végighallgatta, hogy mi történik a lakásban.


A vádirat szerint a férfi tavaly év elején ismerkedett meg az áldozattal, majd összeköltöztek abban a zuglói lakásban, amelyben a nő a korábbi kapcsolatából született gyermekével lakott. A kapcsolat nem volt felhőtlen, gyakran vitatkoztak. Az egyik tettlegességig fajult 2022 április 3-án, amikor a férfi a könyökével véletlenül megütötte a kisfiú szemét, ami miatt az anya számon kérte, és ennek hevében arcon ütötte a férfit. A veszekedést a konyhában folytatták, míg a kisfiút a vádlott arra utasította, hogy maradjon a szobában.

A vita során a férfi rátámadt élettársára, megragadta a nyakánál, majd megfojtotta.

A férfi ezután a csukott ajtón keresztül felszólította a kisfiút, hogy bújjon el a szobában, mert hamarosan jön a rendőrség, majd elhagyta a lakást, és a bejárati ajtót bezárta. Később kisfia találta meg halott anyját, majd telefonon segítséget kért édesapjától, aki kihívta a rendőrséget.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit emberöléssel, valamint kiskorú veszélyeztetésével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint eltiltást minden olyan foglalkozástól, amely révén kiskorúakkal kapcsolatba kerülhetne.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#zuglói gyilkosság#megfojtotta#élettárs#vádemelés#kiskorú veszélyeztetése#emberölés

Címlapról ajánljuk