Baleset-bűnügy

Lehallgatás és házkutatás után csaptak le a rendőrök az uniós pénzosztóra

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 13:48

Az egyik gyanúsított több cikluson keresztül fideszes polgármester volt.

Titkos nyomozást folytatott a rendőrség a 22 település vidékfejlesztési programjait intéző Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület tevékenységével kapcsolatban – tudta meg a 24.hu. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberei a nyáron csaptak le a szervezet egyik pénzosztójára. B. Lászlót az előzetes telefonlehallgatások, majd a házkutatás során begyűjtött információk alapján meggyanúsították.

B. László az idén került a helyi uniós pályázatok elbírálását végző bizottság tagjai közé, korábban több cikluson keresztül fideszes polgármester volt a megye egyik településén, majd a Pénzügyminisztériumban is dolgozott. Rajta kívül tagja a bizottságnak Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar vármegyei közgyűlés fideszes alelnöke, akit tanúként hallgattak ki, valamint a lombkoronasétány-ügyből ismert Filemon Mihály is.

A rendőrség csak annyit közölt, hogy az egyesület ügyében büntetőeljárás van folyamatban. Az ügy hátterében feltehetően az áll, hogy az elkövetők pénzt kérhettek vissza a megítélt támogatásból, de a jelenlegi információk szerint nem nagy összegekről van szó.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#csalás#európai unió#pályázat

Címlapról ajánljuk