Baleset-bűnügy

Halálos csapdát állított a szomszéd kutyának egy fonyódi férfi

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 8:28

Mert idegesítette az állat ugatása.

A Fonyódi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki meg akarta leckéztetni a szomszéd kutyáját, ám végül az állat pusztulását okozta, közölte a honlapján az ügyészség.

A hatvanas éveiben járó, egy Fonyódhoz közeli községben élő férfi 2023 márciusában – mivel bosszantotta, hogy a szomszéd kutyája időnként bement a telkére, odapiszkított és összejárta a kertet – dróttal erősítette meg a kerítésének alsó részét olyan módon, hogy abból hurkokat formált.

Amikor nem sokkal később észlelte, hogy a hurok a szomszéd kutyájának nyaka köré szorult, a vádlott egy ásónyelet vett magához, és azzal ütötte meg a hurok miatt menekülni képtelen állatot, amivel különös szenvedést okozott a kutyának

– olvasható az ügyészség közleményében.

Bár ez az ütés önmagában nem lett volna halálos, a dróthurok okozta sérülések és az emiatt bekövetkező szívmegállás okán azonban a kutya rövid időn belül elpusztult. A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Nyitókép: Ügyészség.hu

#Baleset-bűnügy#kutya#csapda#ügyészség#fonyód#állatkínzás

Címlapról ajánljuk