Baleset-bűnügy

Csaknem 1,4 milliót csalt ki az önkormányzattól egy dolgozó, miután nem kapott fizetésemelést

rtl.hurtl.hu

2023. november 15. 9:11

Az önkormányzati ügyintéző úgy gondolta, fizetésemelés jár neki. Miután nem kapta meg, közel 1,4 millió forintot csalt ki az önkormányzattól, most jogerősen elítélték.  

Jogerősen elítélték azt az önkormányzatot megkárosító dolgozót, aki a munkáltatójától több, mint egymillió forintot csalt ki, miután nem kapott fizetésemelést – derül ki a Győri Fellebbviteli Főügyészség közleményéből.

A vádlott 2018 májusától ügyintézőként dolgozott egy önkormányzatnál. Azonban 1 év után úgy látta, hogy többletjavadalmazást érdemel, amiért a munkaköri kötelességén túlmenően más munkákat is elvégez. A jegyző a kérését elutasította, ám ő nem hagyta annyiban.

A nő élettársa alapított egy egyéni vállalkozást, mely főtevékenysége szerint üzleti tanácsadást végzett. 2019 augusztusától novemberéig 7 db tanácsadásról szóló számlát állítottak ki, amit a dolgozó bevitt az önkormányzathoz, a kifizetéshez szükséges teljesítési igazolásokat pedig a polgármester aláírta. A számlák mögött nem volt tényleges gazdasági tevékenység, ennek ellenére

az önkormányzat kifizette a nő élettársát, mint egyéni vállalkozót, aki így összesen 1 386 000 forintot kapott.

A vádlottat folytatólagosan elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték – 2 év próbaidőre felfüggesztve –, valamint az okozott kár megfizetésére kötelezték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#önkormányzat#csalás#jogerős ítélet#fizetésemelés

Címlapról ajánljuk