Baleset-bűnügy

Néhány hónap múlva szabadulhat a börtönből a lúgos orvos, az áldozata hiába akarja megtudni a pontos dátumot

rtl.hurtl.hu

2023. november 14. 5:35

Bene Krisztiánt 11 év börtönre ítélték, jó magaviselete mellett hét és fél év után szabadulhat.

Néhány hónap múlva szabadulhat a börtönből a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián, aki volt párjára tíz éve maró folyadékot öntött. Az áldozata, Renner Erika szeretné tudni mindennek a pontos dátumát, ám hivatalosan egyelőre nem kapott semmiféle információt a dologról, értesült a Blikk.

A lap emlékeztet rá: Bene Krisztián 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő korábban szakított vele. 

Megkötözte, elkábította, majd maró lúgot locsolt a nemi szervére és annak környékére. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját  2018-ban jogerősen 11 év börtönbüntetésre ítélték, továbbá örökre eltiltották a hivatásától. 

A 25 milliós kártérítés megfizetésére is kötelezett férfi a jó magaviselete mellett hét és fél év után szabadulhat, amelyből lejön az előzetesben letöltött 19 hónapja, írja a Blikk.

„Más európai uniós országokban a sértettet az elkövető szabadulásáról időben tájékoztatják, illetve egy védelmi határozatot is küldenek, amiben részletezik, hogy ha megjelenne, hova kell fordulni és mit tehet az ember. Magyarországon viszont nekem kell mindennek utánamennem. Két hónapja küldtem levelet a megfelelő helyre, de még válaszra sem méltattak. Pedig a jogerős ítélet kimondta, hogy nem csak a tette, de a személye is veszélyes a társadalomra” – mondta el a Blikknek Renner Erika.

Még szükségem lenne néhány esztétikai, plasztikai műtétre, de szerencsére teljesen normális életet élek. Nyolc évig jártam pszichológushoz és különböző terápiákra, amiknek köszönhetően ugyan a bűncselekményt sikerült feldolgoznom, ám azt nem, hogy a rendszer mit művelt velem 

– mondta a lapnak Renner.

A lap felidézi: „nem elég, hogy egy őrült már hat éve zaklatja és folyamatosan ócsárolja őt, a férjének, Balogh Attilának a mai napig is bíróságra kell járnia. A múlt pénteken döntöttek volna annak a bűnözőnek a sorsáról, aki egy Bene ügyvédjének 2017-ben küldött levélben hamisan megvádolta őt azzal, hogy valójában ő rendelte meg tőle a lúgos támadást, ám a névváltoztatáson átesett, börtönviselt N. Gyula ezúttal sem jelent meg a bíróságon, így az ítélethozatal továbbra is várat magára. Immár hetedszer maradt el a hamis vád miatt indult eljárás tárgyalása. Az illető legtöbbször betegségre hivatkozva mentette ki magát, de olyan is előfordult, hogy azt mondta, a tárgyalásra menet megtámadták.”


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#renner erika#bene krisztián#lúgos orvos

Címlapról ajánljuk