Baleset-bűnügy

Embercsempészek vették meg furgonját, tíz év börtönnel fenyegetik

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 5:37

Őrizetbe vettek egy háromgyerekes családapát, miután 14 migránst találtak a furgonjában Ausztriában. A járművet azonban három nappal korábban eladta. 

10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem

jelentette ki a Blikknek Kovács Károly. A háromgyerekes családapát október 12-én vették őrizetbe a fővárosi rendőrök, egy európai elfogatóparancs alapján, amit azután adta ki ellene, hogy furgonjában 14 szír bevándorlót találtak Ausztriában.

Egy gond van csak. Az autó akkor már nem az övé volt. Három nappal korábban 650 ezer forinttért adta el. Kovács Károly elmondta, hogy már másnap bement a III. kerületi kormányablakba, hogy bejelentsem a teherautó eladását. Ügyvédje hozzátette: az átírása valamiért csak hetekkel később történt meg, így amikor a migránsokat megtalálták a járműben, a furgon még az ő nevén szerepelt a rendszerben.

Azóta kapott egy igazolást arról, hogy valóban járt a hivatalban és bejelentette az adás-vételt, ám kiderült, valamiért csak július 5-én történt meg ennek a beiktatása – írta a Blikk.

Kovács Károly egy éjszaka után kiengedték a rácsok mögül, de nem hagyhatja el Pest megyét, illetve a főváros területét, valamint minden nap jelentkeznie kell a rendőrségen – írta a Blikk. Az árnyékolástechnikával foglalkozó férfi így azonban csak fél napokat tud dolgozni. Elmondása szerint többször kérte, hogy adjanak a lábára nyomkövetőt, de ezt nem sikerült elérnie.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Baleset-bűnügy#embercsempészet#furgon#eladás#kormányablak#rendőrség

Címlapról ajánljuk