Baleset-bűnügy

Egyre zavarosabb a budakeszi gyerekrabló ügye, a rendőrség szerint vaklárma volt a facebookos hírverés

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 16:16

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára.

NINCS ÉS NEM IS VOLT GYERMEKRABLÁS!

– ezzel a címmel adott ki közleményt csütörtök délután a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A közleménnyel a rendőrség arra a hírre reagált, ami szerint gyerekeket próbálhattak elrabolni idegen férfiak két óvoda környékéről Budakeszin. Erről az rtl.hu is beszámolt, a Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere által a Facebookon közzétett poszt alapján.

Győri Ottilia azt írta, hogy „Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről. A rendőrség nyomoz. Biztonsági okokból a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvényt lemondjuk.”

A polgármester azt is írta, hogy a rendezvény lemondásáról szóló döntést „a Pitypang Sport Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőivel egyeztetve közösen hozta meg Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Város Önkormányzata és a Budakeszi Rendőrőrs”, hozzátéve, hogy az incidens miatt biztonsági kamerát szereltetnek fel az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához.


A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a budakeszi rendőrök egy édesanya november 8-i bejelentése alapján kezdtek nyomozni. Mostanra a rendőrök kiderítették: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az egyik óvodába, ám először rossz csoportban kereste. Az abba járó, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment – egészen addig a csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A történtekkel kapcsolatban a megyei rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a közösségi médiában futótűzként terjedő, gyermekrablásról szóló híresztelések alaptalanok, viszont pánikkeltésre alkalmasak:

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékkal figyelmeztet mindenkit a közösségi médiafelületek felelősségteljes használatára. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása félrevezető, egyetlen eredménye az alaptalan pánik okozása.

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Győri Ottiliát, aki annyit kívánt csak hangsúlyozni, hogy rengeteg szülői megkeresés után, felelősen, a történteket alaposan körbejárva, az óvodák vezetőivel és a helyi rendőrséggel egyeztetve tették közzé Facebook-oldalán a figyelmeztetést. Győri Ottilia nem kívánta kommentálni a megyei rendőrség délutáni közleményét, és arra hívta fel a figyelmet, hogy tudomása szerint a rendőrség nyomoz egy másik ügyben is, aminek még nincs eredménye.

A másik budakeszi óvodánál történt állítólagos gyerekrablási kísérlettel kapcsolatban megkérdeztük a Pest megyei rendőrkapitányságot, hol tart a nyomozás, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nincs másik ügy, nincs másik nyomozás.

A Híradó riportja:

#Baleset-bűnügy#bűnügy#budakeszi#gyerekrablás

Címlapról ajánljuk