Baleset-bűnügy

Videón: Fékezés nélkül csapódott a csuklós busz a kis Toyotába Pesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 8. 8:14

Nem működött a pesterzsébeti kereszteződésben a lámpa, egy áthaladó autós nem vette észre a jobbról érkező autóbuszt.

 

Súlyos közlekedési baleset történt kedden dél körül a XX. kerületben, a Topánka utca és az Ady Endre utca kereszteződésében. A balesetről készült felvételt a budapesti Autósok YouTube-csatornája tette közzé.

A videón jól látható, hogy a négysávos Topánka utca–Ady utca kereszteződésében nem működtek a jelzőlámpák. Egy Toyota Yaris szeretett volna behajtani a kereszteződésbe, ehhez előbb elengedett két balról érkező csuklós BKK-buszt is. Amikor ezek elhaladtak, gázt adott, gondosan balra, majd jobbra is indexelve kikerülte a sávjában álló terelőbóját, majd tovább akart hajtani, egyenesen az Ady Endre utca folytatásában.

Ekkor érkezett jobbról egy csuklós busz, ami gyakorlatilag fékezés nélkül a Toyota oldalába csapódott. A Toyota figyelmetlen sofőrje már hiába lépett a fékre, a karambol elkerülhetetlen volt. A buszsofőr vélhetően azért nem vészfékezett, hogy a buszon lévő utasoknak ne essen baja.

Mint a videó alatt megjegyzik, „jó volt látni, hogy segítségből nem volt hiány. A buszt kikerülő Skoda utasa azonnal a bajba került sofőr segítségére sietett, valamint a kamerás autó is megállt.”

#Baleset-bűnügy#baleset#budapest#XX. kerület#pesterzsébet

Címlapról ajánljuk