Baleset-bűnügy

Túszokat ejtett egy fegyveres Japánban

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 13:50

Túszejtés történt egy japán postahivatalban Tokiótól nem messze, a fegyveres elkövető előtte két embert is megsebesített egy közeli kórházban.

Egy fegyveres túszokat ejtett egy japán postahivatalban azt követően, hogy két embert megsebesített egy kórházban – közölték kedden a helyi hatóságok.

A túszejtés a japán fővárostól, Tokiótól északra fekvő Warabi városban történt. A helyi média szerint a túszok között legalább két, a 20-as és 30-as éveiben járó női postai alkalmazott is van. Az elkövető egy 40 és 50 év közötti férfi, aki korábban a szomszédos Toda város egyik kórházában lövöldözésbe keveredett, majd később elmenekült a helyszínről, állítólag egy motorkerékpáron.

A japán televízió által közölt helyszíni képsorokon egy tréningruhás felsőt és fehér inget viselő férfi látható, amint pisztolynak látszó tárgyat tart a kezében. A közelben több, golyóálló mellényt viselő rendőr állt, írja az MTI.

A BBC szerint az egyik túszt, aki feltehetően a postahivatal alkalmazottja, nemrégiben szabadon engedték. A történtekről a közösségi médiában videók is terjednek, a Reuters hírügynökség is közölt felvételeket a helyszínről:


A forgalmas lakónegyedben élőket felszólították, hogy maradjanak otthon, egy közeli iskolát pedig evakuáltak. Japánban egyébként meglehetősen fordul elő lövöldözés a szigorú fegyvertartási szabályok miatt.

Nyitókép: Túszdráma Warabi városában, Japánban 2023. október 31-én kedden. Fotó: Kyodo via Reuters 

 

#Baleset-bűnügy#japán#túszejtés#posta#fegyveres támadás

Címlapról ajánljuk