Baleset-bűnügy

Jogerősen felmentették a máriapócsi gyilkossággal megvádolt férfit

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 10:19

A 2010-es gyilkossággal megvádolt férfi az RTL Híradónak nyilatkova ártatlanságát hangsúlyozta. 

Jogerősen felmentették a 2010-es máriapócsi gyilkossággal megvádolt Buliska Róbertet, miután a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség visszavont az ügyészségi fellebbezést az elsőfokú ítélet ellen. Erről Bartha Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője számolt be az MTI-nek elküldött közleményben.

A férfit májusban engedték szabadon, miután a bíróság elsőfokon felmentette az ellen felhozott, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének vádja alól. Buliska Róbertet azzal vádolták, hogy agyonvert egy 75 éves férfit annak házában, ahonnan pénzt vitt el, valamint az áldozat riasztópisztolyát, amit a gyilkossághoz használtak. 

A férfit egy ablakilincsen talált DNS-minta alapján vádolták meg, de a tárgyaláson a szakértő kifejtette, az nemcsak közvetlenül, hanem közvetett módon – akár a vádlott és a sértett közötti kézfogást követően – is odakerülhetett. A bíróság ezután felmentette, mert kétséget kizáróan nem nyert bizonyítottságot, hogy a bűncselekményt a vádlott követte volna el.


Buliska Róbert, aki a kezdetektől fogva tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, az elsőfokú ítélet után az RTL Híradónak nyilatkozva elmondta, bízik benne, hogy másodfokon is felmentik. A férfi akkor kijelentette:

Nem félek én a médiától, attól függetlenül, hogy most én eltakarjam az arcomat. Az takarja el, aki bűnös, aki fél.

Buliska - aki nyolc évig tartó börtönbüntetését töltötte egy verekedés miatt, amikor meggyanúsították a gyilkossággal – hozzátette, hogy „azt kívánom én is, hogy legyen meg a tettes és szenvedjen azért, amit tett, de ne én legyek, aki ártatlanul, más miatt még egyszer bekerüljek.”

Nyitókép: Híradó

#Baleset-bűnügy#bíróság#ítélet#máriapócs#gyilkosság#máriapócsi gyilkosság#felmentés#dns#ügyészség

Címlapról ajánljuk