Baleset-bűnügy

Csalással vádolják a magyar teniszvilág ismert alakját

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 8:12

A vád szerint Homonnay Géza bűnsegédként vett részt a jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban.

Költségvetési csalással vádolják Homonnay Gézát, a Magyar Tenisz Szövetség ellenőrző testületének elnökét – írta a Blikk.

Az üzletember tíz társával ült a vádlottak padján a Budai Központi Kerületi Bíróságon az előkészítő tárgyaláson. Az ügyész vádbeszédében az I. rendű vádlottat, P. E.-t jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolta meg. A vád szerint ebben Homonnay Géza is segítette, ezért őt az ügyész bűnsegédként nevezte meg.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) több mint 10 éve hívta fel rá a magyar hatóságok figyelmét, hogy egyesek megcsapolják az uniós és a magyar költségvetési forrásokat azokkal a pályázatokkal, amelyeket azért írtak ki, hogy hátrányos helyzetű térségekben teremtsenek munkahelyeket.  

A hatóságok szerint szerint olyan számlákat is kiállítottak, amelyek mögött nem volt valós teljesítmény.

Az előkészítő tárgyaláson az ügyész indítványozta, hogy P. E. négy év letöltendő börtönbüntetést kapjon, ha elismeri bűnösségét, míg Homonnay Gézának egy év kilenc hónap börtönt helyezett kilátásba, három évre felfüggesztve, ám ezt egyikük sem fogadta el. 

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Baleset-bűnügy#csalás#homonnay géza#tenisz#bíróság

Címlapról ajánljuk