Baleset-bűnügy

„Mindig egyre aranyosabb vagy” – 15 éves lányt fogdosott egy idős férfi Zalaegerszegen

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 8:43

A 63 éves férfi megragadta a fiatal lány alkarját, majd fogdosni kezdte.

A 24.hu bírósági közleményre hivatkozó cikke szerint már az előkészítő ülésen jogerős döntést hozott a Keszthelyi Járásbíróság annak az idős férfinek az ügyében, aki tavaly júliusban a veteményeskertben zaklatta a szomszéd kislányt.

A közlemény szerint az idős, 63 éves férfi az ismerősének az egyik ingatlanján, a hátsó kertben volt, amikor meglátta, hogy a szomszédos ingatlant bérlő család 15 éves lánya zöldséget szed a kertben.

A férfi ismerte a fiatalkorú lányt és a családját is, mert korábban már dolgozott az ismerősénél. A két ingatlan a kertek között egy kapun keresztül átjárható, így a férfi átment a lányhoz. Beszélgetni kezdett vele, megölelte, majd azt mondta neki, hogy „minden egyes alkalommal aranyosabb vagy”.

Hirtelen megfogta a mellét, amitől a kislány megrémült, és igyekezett eltávolodni a férfitől. A vádlott azonban a kertkapuban megvárta és amikor a sértett megpróbált elmenni mellette megragadta az alkarját, magához húzta és a pólója alá nyúlva ismét megfogta a mellét. A lánynak végül sikerült kiszabadulnia a férfi fogásából, majd zaklatott állapotban befutott a lakásba és értesítette a hozzátartozóit.

– írja a lap a bíróság közleménye alapján.

A férfit szexuális kényszerítéssel vádolják, lemondott a tárgyalásról, 2 év börtönböntetésre ítélték, azonban a végrehajtást 4 év próbaidőre felfüggesztették. A jogerős ítélet szerint emellett minden olyan foglalkozástól, és tevékenységtől eltiltották, ahol 18 év alatti személlyel kapcsolatba léphetne.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#idős férfi#fogdos#zaklat#zalaegerszeg#ügyész

Címlapról ajánljuk