Baleset-bűnügy

Videó: több mint 5 millió forintot sikkasztott egy hatvani áruház diákmunkása

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 13:56

Pénztárgépszalagba tekerve lopott pénzt a kasszából.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal felnőttel szemben, aki egy hatvani áruházban hónapokon át saját zsebre dolgozott, közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol április hónaptól kezdődően pénztárosi feladatot látott el.

A fiatal férfi pénztárosként 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 673 000 forintot sikkasztott.

A módszere az volt, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva papírpénzt vett ki a kasszából, majd a bankjegyeket a pénztárgépszalagba tekerve a ruházatába rejtette és minden esetben így távozott a pénztártól. A vádlott ruházatában a tettenéréskor 250 ezer forintot találtak.

A pénztárak fölött elhelyezett biztonsági kamerák egyike rögzítette is az egyik esetet, a felvétel cikkünk tetején megtekinthető.

A járási ügyészség a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja.

Az ügyészségi indítvány szerint ha a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, valamint megtéríti az okzott kárt, akkor 2-5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztéssel és 150 000 forint pénzbüntetéssel megússza. 

#Baleset-bűnügy#bűnügy#hatvan#sikkasztás#áruház#pénztáros#diákmunka#video

Címlapról ajánljuk