Baleset-bűnügy

Tompa tárgyhoz verte síró kisbabája fejét az esztergomi férfi, amíg a kicsi el nem ájult

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 9:14

Többször is a fejét ütötte, mert a pár hónapos kisbaba sokat sírt.

Két alkalommal is olyan durván bántalmazta alig pár hónapos kisbabáját egy fiatal férfi Komárom-Esztergom megyében, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja az ügyészség honlapja. A férfi azért lett indulatos a gyerekkel szemben, mert az sokat sírt.

A férfinak és élettársának még 2021 nyarán született gyerekük. A gyerek egy hónaposan hasfájóssá, síróssá vált, melyet a vádlott a kezdetektől fogva nehezen tolerált, a babasírás miatt gyakran indulatossá, ingerültté vált. A férfi kezdetben kiabálással vezette le az indulatát, azonban két alkalommal a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta az alig négy hónapos sértettet.

Nekiütötte a fejét valamely, a lakásban található tompa tárgynak. A legutolsó alkalommal a sértett eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelve a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisfiú részére.

A kisbabának a bántalmazások következtében életveszélyes sérülései keletkeztek. A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben.

Nyitókép: illusztráció – Flickr

#Baleset-bűnügy#gyerek#kisbaba#bántalmazás#esztergom#ügyészség

Címlapról ajánljuk