Baleset-bűnügy

„Láttuk a felvételt, amit a járőr testkamerája rögzített” – megszüntették a Babicsek Bernát halála miatt indult nyomozást

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 6:24

A 41 évesen elhunyt művész családja nem fogadja el a rendőrség döntését. Édesanyja szerint Babicsek Bernát még ma is élhetne, ha a biztonsági szolgálat járőre gondosabban jár el.

41 évesen, füstmérgezésben hunyt el Babicsek Bernát színész, harmonikaművész. Édesanyja korábban a Fókusznak arról beszélt: szerinte fia még ma is élhetne. A művész házához azon az éjszakán, 2021. december 31-én hajnalban ugyan kivonult a biztonsági szolgálat járőre, de mivel nem látott semmi gyanúsat, nem intézkedett. Babicsek Márta azt mondta, a cég még csak részvétet sem nyilvánított a családnak:


Első körben a rendőrség elutasította a nyomozást, a család ügyvédje panasszal élt, ezek után újraindították a nyomozást. A Blikk most arról ír, hogy ismét megszüntették azt. 

Babicsek Márta a lapnak elmondta: a szakértők több hiányosságot is feltártak azzal kapcsolatban, hogy a járőrnek miképp kellett volna szakszerűen eljárnia. Kiderült, hogy ha a biztonsági szolgálat járőre felébresztette volna fiukat, még ma is élhetne. 

„Szerintünk pont az lett volna a feladata, hogy mindenről meggyőződjön, de a rendőrség nem így gondolta. Láttuk a felvételt, amit a járőr testkamerája rögzített, aki a ház ajtaján keresztül hallotta, ahogy valaki hangosan horkol. De akár egy betörő is lehetett volna odabent. Láttuk azt is, hogy a szellőzőn dől ki a füst, ő viszont a diszpécsernek – tévesen – kéményről beszélt. Ha odament volna az ablakhoz, és teljesen körbejárja a házat, látta volna, mekkora füst van bent. Mintha mindenki összeesküdött volna a fiunk ellen… Nem azt szeretnénk, ha bárki börtönbe kerülne, csak legalább ismerjék be, hogy a fiunk halála kapcsán valaki hibázott” – fogalmazott Babicsek Márta.

A család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre, indítványozva, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák, illetve az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Nyitókép: Nyikos Péter / MTI

#Baleset-bűnügy#babicsek bernát#nyomozás#solymár#füstmérgezés

Címlapról ajánljuk