Baleset-bűnügy

Megütötte, megharapta, megrúgta a mentőst egy részeg miskolci férfi, vádat emeltek ellene

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 25. 10:05

A miskolci férfi annyira részeg volt, hogy eszméletlenül feküdt a téren, így a mentősök kórházba vitték. Ellátása közben megtámadta a mentőtisztet, a mentőápolót pedig megütötte, megharapta és megrugdosta.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt vádat emeltek egy miskolci férfival szemben, aki ittasan támadt a mentősökre, miután segíteni akartak neki – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Az eset május elején, a reggeli órákban történt Miskolcon. Az elkövető ittas volt, eszméletlenül feküdt az egyik téren. A helyszínre siető mentőápoló megvizsgálta, ám ennek a férfi nem örült annyira: arrogánsan viselkedett, szitkozódott, kórházba szállítása közben is agresszív volt – áll a vádiratban.

A férfi a kórházat is el akarta hagyni, ezért két biztonsági őrnek próbálta feltartóztatni, ám velük is összerúgta a port, így végül leültették egy székre.

A részeg férfi ezután megtámadta mentőtisztet, amikor meg akarta őt vizsgálni, valamint ellátása közben az egyik mentőápoló karjába is belemart, megütötte és belé is rúgott egyet.

A mentőápoló a támadás következtében zúzódásokat szenvedett, míg a mentőtisztnek megrándult a válla. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Nyitókép: Róka László / MTVA / Bizományosi

#Baleset-bűnügy#mentősök#megtámadta#részeg#miskolci#férfi#megharapta#hivatalos személy elleni erőszak

Címlapról ajánljuk