Baleset-bűnügy

Biztonsági őrök vertek egy baráti társaságot Siófokon

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 15:37

A baráti társaság Siófokon, egy szórakozóhelyen veszett össze az ott dolgozókkal. A vita tettlegességig fajult, de végül a társaság elhagyta a helyszínt. A Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök elhatározták, hogy megtorolják a történteket.

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt vádat emeltek három biztonsági őrrel szemben, akik bosszúból támadtak egy baráti társaságra a Petőfi sétányon – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a három férfiból és két nőből álló társaság tagjai tavaly júliusban keveredtek szóváltásba egy siófoki bárban a dolgozókkal, a vita pedig tettlegességig fajult. A társaság elhagyta a szórakozóhelyet, ám az eseményekről tudomást szereztek a Petőfi sétányon dolgozó biztonsági őrök – köztük egy ilyen jellegű bűncselekmény miatt már elítélt férfi és két fiatalabb társa –, akik rendkívül dühösek lettek, és elhatározták, hogy revansot vesznek.

Utánuk eredtek, majd trágár szavak kíséretében leköpték őket. Meglökdösték és megütötték a baráti társaság férfi tagjait, akik ettől a földre estek. Egyiküket még akkor is leütötte az egyik biztonsági őr hátulról, amikor az megpróbált felállni.

A bántalmazásban könnyű sérüléseket szenvedő férfi a rendőröktől kért segítséget, mire az elkövetők kereket oldottak. Az ügyészség az idősebb férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, fiatalabb társai vonatkozásában pedig próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, és ezzel egyidejűleg pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#siófok#petőfi sétány#biztonsági őr#verekedés#Videó

Címlapról ajánljuk