Baleset-bűnügy

Megdöbbentő szöveggel árulta vidéki házát az esztergomi robbantó

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 17:02

Az esztergomi robbantó mentális állapotát mutatja, milyen szöveggel próbálta eladni 14 millió forintért vidéki házát.

Az esztergomi robbantó családjában kódolva volt a tragédia: az édesapja felakasztotta magát, az anyjának pedig a halála előtt alkoholproblémái voltak. Mentális állapotáról sokat elárul, milyen szöveggel árulta házát – írja a Blikk.

A lap információi szerint a férfi a szabolcsi Kömörő településről származott, ahonnan előbb Budapestre, majd Esztergomba költözött. Pusztán a panziónak és játszóháznak kialakított ingatlanja kötötte a szülőfalujához, amit már jó ideje próbált eladni.

Mint írja a lap, az elkövető a vidéki, Kömörőn található házát nem mindennapi szöveggel hirdette 14 millió forintért. Megosztunk pár részletet:

  • „Túlélőhely (nagy ház nagy telekkel) most még olcsón eladó! Most míg még ér valamit a lakótelepi, vagy sorházi lakásod és még pénzed is maradhat a túléléshez…”
  • „A nagyvárosokban (és a kisebbekben is) hamarosan élhetetlen lesz a környezet. Nem lesz villany, gáz, víz, fűtés, és más közszolgáltatás, vagy nem fogod tudni megfizetni. Nem lesz élelmiszer és ivóvíz, meg úgy általában semmi. Utcai bandák fogják uralni a város bizonyos részeit folyamatos harcban állva egymással és a fegyvertelen lakossággal.”
  • „Az állami terror miatt a saját lakásodat nem hagyhatod majd el anélkül, hogy ki ne tennéd magad az embertelen retorzióknak, mint ahogy azt az elmúlt két évben már bevezető szinten megtapasztalhattad!”

Gógymasszőr volt, szélsőséges nézetekkel

A balul sikerült rajtaütésben Kónya Gábor Lajos, 34 éves, kétgyermekes édesapa halt meg. Őt belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, hét éve szolgált a terrorelhárítóknál. A robbanásban szintén meghalt esztergomi támadó egy 54 éves gyógymasszőr volt, aki közösségi oldalán szélsőséges nézeteit hangoztatta.

Volt például, amikor arról írt, likvidálni fogja a hatóságokat, ha tartozásai miatt elveszik az autóját. A szomszédjai arról beszéltek a Híradónak, hogy furcsa embernek ismerték. Az egyik szomszéd, aki hallotta a robbanást, azt mondta, a férfi válása után indult el a lejtőn.  


Csizmadia Dóra pszichológus pedig a Reggeliben megosztotta személyes véleményét az esztergomi robbantó mentális állapotáról.


Az esztergomi robbantással kapcsolatos összes hírünket megtalálja itt.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Baleset-bűnügy#esztergomi robbantás#mentális betegség

Címlapról ajánljuk